Update, eerste trimester

Ik ben alweer 22 weken zwanger dus tijd voor een update over mijn eerste trimester, zoals zo veel vrouwen heb ik me goed beroerd gevoeld…

Het begon met duizelingen en slap, beroerd gevoel. Waarschijnlijk te laag ijzer dus ben daarom ijzerrijk voedsel gaan eten in combinatie met voedsel met veel vitamine C. Bijvoorbeeld een hummus, kikkererwten, spinazie tosti (ijzer) met een glas verse jus d’orange (vitamine C). Deze combinatie zorgt ervoor dat de ijzer uit je voeding beter door je lichaam wordt opgenomen. Ook maken, het recept staat ook op mijn website, Healthy tosti (ijzerrijk).

Vanaf een week of 6 begon de misselijkheid met daarnaast een afkeer tegen heel veel voedsel.. Dat is voor mijn doen echt gek! Ben dol op eten en dingen staan mij niet snel tegen.. En het gekke is de ene dag wilde ik iets graag de hele dag eten en de volgende dag moest ik er niet aan denken..
Ik raakte er wel een beetje gefrustreerd van want ’t is voor mij belangrijk om gezond te eten. Helemaal nu ik zwanger ben natuurlijk! Alleen als je al gaat kokhalzen bij de gedachten aan eten wordt dat toch erg lastig. Uiteindelijk heb ik mij erbij neergelegd en geaccepteerd dat het voorlopig vooral droog brood, soja yogurt, muesli en fruit was wat ik weg kreeg. Beter iets dan niets..

Daarnaast was ik zo moe, dat ik elk moment wel in slaap kon vallen. Daar heb ik mij ook zo veel mogelijk aan toegegeven want een baby vormen is natuurlijk niet niks!

Het acceptatieproces van deze zwangerschap koste uiteraard ook veel energie, wat natuurlijk niet meehielp. Er schoot van alles door mijn hoofd, hoe ga ik het doen? Hoe regel ik alle spullen? Ga ik het redden op mijn bovenwoning in de stad en zo niet hoe kom ik aan een andere woning? Zoals ik in mijn vorige blog al schreef is het nooit een keus geweest of de baby wel of niet welkom is. Het was nu echt de omschakeling hoe ga ik het doen, mama worden? En hoe kan ik het, het beste regelen voor mij en de kleine?

Uiteindelijk een hoop op een rijtje kunnen zetten voor mezelf. En heb nu het geloof dat het allemaal in orde zal komen. Daarnaast geloof ik dat dingen zo moeten zijn en je niets voorgeschoteld krijgt wat je niet aan kan. Ja beetje zweverig.. ik weet het.. Ik geloof dat jouw weg zich vanzelf ontvouwt, zeker als je het met vertrouwen tegemoet treed! Maar geloof mij ik ben echt wel bang geweest en soms nog steeds. Dus het heeft wel even geduurd voor ik het zo kon zien!

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: