Tweede trimester

Inmiddels ben ik 35 weken zwanger en het tweede trimester is aan mij voorbij gevlogen maar wil jullie toch een update geven hoe dit is verlopen.

Als eerste was het fijn dat de misselijk en vermoeidheid verdween. Daardoor kreeg ik zo waar wat meer energie. Dit kwam natuurlijk goed van pas met mijn nieuwe huis. Want je zal altijd zien als je niet onbeperkt de tijd hebt en graag alles op tijd af wilt hebben er van alles tegen zit. Tijdens de verbouwing van de badkamer was er helaas in een leiding gehakt waardoor ze uiteindelijk bijna 2 weken langer bezig waren dan gepland. In de babykamer, moest er opnieuw gestuct worden omdat het pleisterwerk losliet. Daardoor moest het verven uitgesteld worden. Was de houten vloer herstellen en lakken een tijd rovende en dure klus. En heb ik er daarom voor gekozen de vloer te laten verwijderen en nieuw laminaat te laten leggen. En zo kan ik nog wel even doorgaan..

Dit veroorzaakte veel stress waardoor ik behoorlijk verwijderd van mezelf raakte. En dit was, zo wel voor mij, als voor de baby natuurlijk niet goed. Ik probeerde balans te krijgen en dat ging niet gemakkelijk. Ik voelde zo duidelijk de tijdsdruk.. Wilde alles zo graag af hebben voordat de kleine meid geboren zou worden..

Hoe is het uiteindelijk toch gelukt weer bij mezelf terug te komen?
Als eerste heb ik me opgegeven voor een zwangerschapscursus, een hypnobirthing cursus waarbij we elke les afsloten met een ontspanningsoefening. Dit gaf weer rust en lucht! Ook maakte ik meer contact met de kleine in mijn buik. Daarnaast was het zaak toe te geven dat ik het niet alleen ging redden. En hulp nodig had om mijn huis “af” te krijgen. Daarom was het zaak dat ik om hulp zou vragen en zou toegeven dat het mij erg zwaar viel. Het was daarom ook zaak dat ik mijn prioriteiten bijstelde! Wat is echt belangrijk?! Als laatste en misschien wel belangrijkste meer rust voor mezelf te nemen. Dat het is oké als iets niet lukt en ik een dag helemaal niets kon doen.

Inmiddels is mijn huis nog steeds niet “af” maar kan ik er wel mee leven. Ik ben ook erg dankbaar voor de hulp die ik heb gekregen. Ik probeer nu elke dag iets te doen maar ook zeker voldoende te rusten en ontspannen. En natuurlijk te genieten van mijn zwangerschap!

Nu zijn de laatste loodjes aangebroken en ben echt heel benieuwd wat ’t moederschap mij gaat brengen!

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: