Eerste blog, Vegan waarom?

Waarom Vegan? Via instagram deel ik nu al geruime tijd foto’s van mijn eten en leven maar de reden waarom heb ik nooit gedeeld…

In 2003 kreeg ik de diagnose ziekte van Graves, dit is een auto-immuun ziekte van de schildklier, omdat ik mezelf al tijden slecht voelde was het een opluchting dat ik niet gek was..  Helaas is het met recht een klier, de schildklier omdat het vanaf het begin af aan heel moeilijk is deze enigszins stabiel te krijgen. Waardoor ik uiteindelijk afgekeurd werd en in de Wia terecht kwam.. Ik heb jaren gestruggeld met deze ziekte en de acceptatie daarvan. Volgens artsen kon ik zelf niets doen om het beter te maken..

Uiteindelijk besloot ik in 2012 dat het genoeg was en dat ik toch zelf een poging moest doen om het beter te maken. Dit begon met “gezond” eten en sporten.. Maaltijdshakes, weinig vet, suikervrij en hiphop abs.. ik ben daardoor wel 10kg afgevallen maar daar bleef het bij. Toen ben ik gestopt met roken en dit was opzich een goede set, alleen vloog mijn schildklier na een aantal weken uit de bocht, dit heeft bijna een jaar geduurd om daar weer rust in te brengen.

In de tussentijd me meer verdiept in eten en stuitte op vegan eten. Mensen gaven aan dat ze meer energie hadden en zich lichamelijk gezonder voelde. In februari 2016 ben ik een maand vegan gaan eten om te kijken wat dit mij kon brengen. Met behulp van verschillende blogs en kookboeken was dit prima te doen. Het eten smaakte me en wat bleek na 1,5 week voelde ik me al fitter 😀

Ik was echt blij met dit kleine beetje verschil dat ik me ben gaan verdiepen in het veganisme en wat ik ondekte maakte me boos en verdrietig te gelijk… Wat ons consumptie gedrag veroorzaakt is afschrikwekkend en wat ik als “normaal” zag bleek helemaal niet “normaal” te zijn. Nadat ik al deze informatie tot mij had laten doordringen, besloot ik nooit meer terug te willen!

Nu ruim 2,5 jaar later ben ik zo blij dat ik uiteindelijk besloten heb dit uit te proberen. Het heeft me zo veel gebracht, naast meer energie, heb ik de liefde voor koken ontdekt en ben ik er een beter mens door geworden.

 

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: