Glutenvrije “american” pancakes
Ingrediënten:
- 200 gr volkoren boekweitmeel
- 4 tl kaneel
- 2 el plantaardige olie
- 2 tl bakpoeder
- 2 tl appelazijn
- 300 ml havermelk (of andere plantaardige melk)
- kokosolie om in te bakken
- Toppings: fruit, jam, ahornsiroop, appelstroop, noten en pure chocolade
Meng eerst alle droge ingrediënten in een kom, voeg daarna de olie, het appelazijn en de helft van de havermelk toe, begin met roeren met een garde en giet langzaam tijdens het roeren de rest van de havermelk toe. Het beslag is best dik, het is perfect als het als stroop van de garde afloopt. Is het te dik voeg dan extra havermelk toe, is het dun dan extra boekweitmeel. Bak er kleine pannenkoekjes van. Dit is genoeg voor 2 a 3 personen. Serveer met vers fruit, jam, ahornsiroop, appelstroop, noten en/of pure chocolade.
Geef een reactie